kittens Naira

Alle kittens zijn gereserveerd

week 12

Dit is al weer het laatste kittennieuws. Het lijkt alsof de 13 weken iedere keer nog sneller voorbij gaan.

Terwijl Tom buiten aan het ravotten was, waren Bowie en Sonny druk bezig met het inspecteren van de boodschappentassen. Frummel hield wacht bij de andere tassen, die al leeg waren.

Er zijn ook nog foto’s gemaakt door Faya (6 jaar), onze kleindochter, van Tom en Frummel. Zij vindt het geweldig om te fotograferen.

Gisteren waren we met de kittens en Vera naar de dierenarts. De kittens voor de 2e enting en chip, Vera voor haar jaarlijkse enting en de SNAP test. Zij mag in het komend jaar weer een nestje, maar wanneer wordt een verrassing, als altijd. Ook is voor haar de gezondheidsverklaring ingevuld die Neocat net heeft ontwikkeld. Zo kan een toekomstig baasje lezen wat er allemaal is nagekeken. De onderzoeken zijn hetzelfde, maar nu tekent de dierenarts er voor. Een goede ontwikkeling.

Vera was het er niet mee eens dat zij mee moest en zette een keel op. Halverwege de rit liet ook Frummel zijn stem horen, maar dan bescheidener. Zijn broertjes lieten zich om de beurt even horen. Binnen vonden ze het allemaal weer prima en keken vanuit de kattenbox wat er met hun broertje gebeurde.

Ze zijn nadien niet direct gaan slapen, in huis hebben ze eerst nog gespeeld en gegeten.

Bowie
Frummel
Sonny
Tom
Naira en Bowie
Sonny
Tom
Frummel

Week 11

Was vorige week Tom degene die op de lade kast kon springen, nu vliegen ze allemaal door de achtertuin met de snelheid van Speedy Gonzales en Roadrunner. En dan ook nog op topsnelheid bij de palen omhoog. Ook is er een plant vakkundig gesloopt, hopelijk overleeft hij het. Als je dan buiten komt, kijken ze je in alle onschuld aan.

En kom je later bij de krabpaal dan zul je er altijd 1 aantreffen, of meerdere. De rustpauzes zijn niet zo heel lang meer, het spelen en eten des te meer. Maar ook door de waterbak is geliefd en niet alleen om uit te drinken. We moeten regelmatig de vloer dweilen. We zien dat maar als bezigheidstherapie.

Sonny
Bowie
Frummel
Tom
een zielige plant….

Week 10

Tom heeft zijn sprongkracht ontdekt. Hij springt vanaf de grond op de ladekast en vandaar over het hekje. De rest stond er bij en keek er naar. Voor de zekerheid slapen ze nu in de bijkeuken. De krabpaal verhuisd met ze mee en ze vinden het wel prima.

Het drinken bij Naira wordt minder, maar dat kan nog wel overal. Zoals buiten op de stoel, waar ze over elkaar heen liggen. En als Naira het genoeg vindt, even bijkomen en daarna een sprintje trekken naar het gaas en klimmen maar…..

De plus heeft een actie van spinners gehad, leuk voor kinderen maar helemaal geweldig voor kittens. De spinners zijn licht en hebben een handig tuitje, zodat ze ze ook als prooi in de bek vast kunnen houden. Ze vliegen er mee door de kamer en je vindt ze vaak bij de etensbak weer terug.

Dit keer alleen gezamenlijke foto’s. Ze hadden niet altijd tijd voor mij en de telefoon…..

Frummel links en Sonny rechts
Hun ogen kleuren zo mooi

Week 9

We wisten alle namen al, maar het was nog niet duidelijk welke kater door wie werd uitgekozen ( of andersom ). Het was al duidelijk dat kater blauw de naam Tom had gekregen. Kater geel is Bowie, kater rood is Sonny en kater oranje is Frummel. Hele mooie namen, voor mooie katers.

Gisteren zijn de kittens, samen met Naira naar de dierenarts geweest voor hun eerste check en enting. Ze hadden vrij veel praatjes in de auto, heel lief bij de dierenarts en weer praatjes in de auto.

Ze hebben al ruzie gemaakt om een blaadje die meegenomen was naar binnen. Het spelen buiten wordt nu weer wat minder, ze gaan liever naar binnen en spelen met de muisjes en de slang met balletje.

Week 8

Buiten spelen is ontdekt! En hoe! Ze rennen heen en weer en katertje rood heeft al in het gaas gehangen 🙂 Naira bekijkt alles op een afstand en als zij denkt dat het mooi geweest is roept ze ze mee naar binnen om te drinken. Prachtig om te zien hoe dit allemaal werkt.

Katertje geel heeft nu 3 dagen op rij zijn bandje af, volgens mij vindt hij het niet nodig om deze om te hebben.

Afgelopen zondag is de toekomstige ( fotograaf )-baasje van het laatste kitten nog weer langs geweest, dit keer met haar man. En heeft ons wederom getrakteerd op mooie foto’s. Komende zondag worden er 2 katertjes uitgezocht en wordt duidelijk welk katertje de naam Frummel krijgt. Erg spannend voor iedereen.

Je begint nu ook steeds meer te zien wie wat meer naar elkaar toe trekken en wie meer gesteld is op wat rust ( alleen liggen ). Oranje vindt zijn broertjes leuk om mee te ravotten, maar vindt het ook heerlijk om alleen in de krabpaal te liggen. De rest ligt het liefst onder in de kast in de bijkeuken. Als je de deur opent, rollen er altijd 1 of 2 uit, terwijl nr 3 dan met een slaperig koppie kijkt wat er gebeurt.

We zien ook dat de oogjes al mooi beginnen te kleur!

geel
Rood
Tom
oranje
Naira

Week 7

De kattenluik was binnen 2 dagen ontdekt. Ook hadden ze heel snel door dat ze onder de kast in de bijkeuken konden komen, een geweldige verstopplek. Alleen wisten wij dit eerst niet. Maar goed dat er net 1 onderweg kwam toen ik in de bijkeuken kwam. Dit had ik ook maar doorgegeven aan onze buurvrouw die 3 dagen op onze poezels heeft gepast. Jaren geleden heeft zij een enorme zoektocht naar Zahra ( onze topverstopper ) gehad. Dit konden we haar niet nog eens aan doen.

De stamboomaanvraag gaat vandaag op de post. De namen van alle kittens zijn bekend, alleen is Blauw nu officieel uitgezocht en is Tom genoemd.

Toen wij gisteravond weer thuis kwamen, werden we al snel door het grut begroet. Dat is dan wel een dankbare thuiskomst. Naira deed alsof zij nog geen vleesbrokjes hadden gehad, maar die vlieger ging niet op 🙂

rood
Terwijl Naira trouw zit te wachten op haar kittenmelk, ravotten de kleintjes

Week 6

Afgelopen zondag is er al iemand langs geweest die zich als laatste had gemeld voor een kitten. Zij heeft dus nog geen keus, maar wou wel graag kennis maken. Marije is fotografe en had haar mooie camera mee. Zij heeft prachtige potretten gemaakt ( foto is te zwak uitgedrukt). Ik heb toestemming om ze op de site te gebruiken. Zahra, Naira en Vera zijn ook prachtig vast gelegd.

De boys zijn heel levendig en hebben sinds gisteren de achterste gedeelte van de kamer en de keuken tot hun beschikking. Vanmorgen hing katertje rood al half door de kattenluik. De krabpaal is aan alle kanten en hoogtes al bekeken. Alleen de bovenste gelukkig nog niet. Naira doet nergens moeilijk over, dus als katertje oranje graag wil drinken dan kan dat ook in de krabpaal.

Ze hebben nu een mand tot hun beschikking, waar ze veel in liggen. Spelen gaat ook steeds meer met de muisjes, een muis in de etensbak was daar een stille getuige van.

Week 5

Men neme een moederpoes met 4 kittens en die zet je in een ren. Bedje netjes opgemaakt, kattenbak er in, waterbakjes en brokjes. Perfect! Je kijkt de volgende dag weer en je ziet een verfomfaaid bedje, kattenbak met de eerste kleine keuteltjes ( gelukkig ), waterbakjes die bijna leeg zijn en waterdruppels op de vloer ( zijn ze dus al door gelopen ) en brokjes over de vloer ( wat er nog van over is ).

Met andere woorden: ze zitten in de volgend fase! Katertje blauw hing al ondersteboven aan de trapeze. Oranje vindt het eten en drinken tot nu toe het belangrijkste. Geel en rood proberen zo snel mogelijk aan de andere kant te komen. Even later liggen ze uitgeteld bij moeders.

Samengevat: een feestje 🙂

Week 4

De deuropening van de bench is nu gesloten. Dit is ook wel nodig, want de klimkunsten worden nu ontdekt. Ze hangen nu af en toe halverwege de zijkanten. De kans dat ze er dan uit gaan en niet meer terug kunnen komen is te groot. Ze zijn erg nieuwsgierig en je ziet dat ze nu al veel meer opmerken.

De speeltrapeze die nu in de bench staat vinden ze interessant, er wordt regelmatig tegen de muisjes aan getikt.

Week 3

Wij hebben een nieuwe bench voor moeder Naira en haar kittens. Deze is veel groter dan de ijzeren bench die wij hadden en loopt mooi rond. Ze staan nu nog in het midden van de kamer ( op hun geboorteplek ) en wij kunnen ze dus overal zien. Naira heeft al met ze op ieder stukje gelegen, behalve bij de ingang.

Het staan gaat steeds beter en af en toe doen ze een poging tot spelen. Er vliegt dan een pootje door de lucht en deze raakt ( per ongeluk ) de ander. Alles is nog ongecontroleerd.

Je merkt wel dat ze nu door hebben dat wij er ook zijn. Als we langs lopen of staan te kijken en ze zijn wakker, dan volgen ze ons al.

Er waren zoveel verschillende foto’s waar ik geen keus uit kon maken, dat ik geen aparte foto’s meer heb gemaakt.

Week 2

De kittens en moeder Naira doen het erg goed. Ze houdt ze goed in de gaten, voedt en poetst ze de hele dag door.

Inmiddels zijn de oogjes open en proberen ze hun eerste, wankele schreden te zetten. Dat gaat niet altijd even goed, ze vallen dan pardoes om. Het blijft een prachtig schouwspel.

De foto’s maken is nog steeds een happening. Ze hebben er blijkbaar geen van allen zin in, want ze kijken alle kanten op, behalve naar voren. Vooral katertje blauw zette een keel op. Naira stond er direct naast en keek verwijtend naar mij, terwijl zij luid miauwde. Het zal nog wel vaker gebeuren.

Rood
oranje

——————————————————————————————————————–

Op dinsdag 30 augustus zijn er 4 kittens geboren. Er zijn 4 katers. Rond 5 uur vond ik het welletjes en wou nog even op bed gaan. Naira zou dan niet te lang alleen zijn. Maar om 5.10 uur werd het blauwe katertje als 1e geboren, om 5.25 uur oranje als 2e, 5.59 uur geel als 3e en om 6.29 uur kwam katertje rood ter wereld. Alles is goed verlopen en Naira maakt een erg gelukkige en beschermende indruk. De andere poezen mochten allemaal komen kijken, met Shadé natuurlijk voorop. Zij hielp mee met het wassen van de kittens.

De geboorte gewichten waren: kater blauw 88 gram, kater oranje 89 gram, kater geel 96 gram en kater rood 101 gram.

vandaag had katertje geel dus totaal geen zin in wegen en was aan het blazen. Zo lief. Naira stond er direct naast, alsof ze wou zeggen: laat mijn kind met rust en leg hem terug.