kittens Vera

Week 12

Van alle foto’s die ik de afgelopen weken van de kittens gemaakt heb, is de foto die ik vandaag gemaakt heb van Moortje met Shadé toch wel de mooiste. Daar gaat zoveel liefde van uit. Onze oudste dame Shadé, die haar achterkleindochter poetst en nog even een neusje aan haar geeft. Zo mooi. Even eerder had Moortje met haar willen spelen, maar dat ging toch even te ver. Shadé is nu op een leeftijd dat ze erg op haar rust gesteld is. Maar ze blijft zorgzaam.

Even tussendoor de kamer vegen, gaat niet zo snel meer als de kittens binnen zijn. Ze vinden het reuze interessant en willen er dan graag op springen. Aandacht vinden ze nu toch wel heel fijn. Dit laten ze merken door direct te gaan spinnen. De 1 hoor je meer, bij de ander voel je het. Naast aandacht zijn ze ook gek op hun natvoer. Zodra wij bij het aanrecht aan het rommelen zijn, staat er altijd wel één achter ons te bedelen. Maar ze moeten toch echt wachten tot wij klaar zijn met eten.

Morgen gaan we naar de dierenarts voor de 2e enting en chip. Daarna komen de dagen van afscheid nemen….

Baloo, Nori, Moortje inspecteren de boodschappen
Nikita
Nori
Mya
Baloo
Moortje
Nori
Baloo
Mya
Moortje en Shadé
Nikita
Nori
Mya
Baloo
Moortje
Nikita
Moortje, Nori en Mya

Week 11

Ik heb deze week iedere dag wel een kitten weer een bandje om kunnen doen. Om de haverklap lag er weer 1 af. Gelukkig niet allemaal tegelijk….

Ze waren of in de grote ren aan het spelen of in de kleine, of de keuken/kamer werden onveilig gemaakt. Het weer werkt natuurlijk geweldig voor ze mee. Af en toe rent er 1 voorbij met een prooi in de bek. Ondertussen brommend om hun prooi te beschermen. En dan denk je dat er nog 1 achter aan rent, maar dat is niet het geval. Wat ze helemaal bijzonder vonden was het gedrag van Naira, die een fikse krolsheid doormaakte. Ze zaten voor het hekje te kijken naar wat zij allemaal aan het doen was. Maar daarna gingen ze weer verder naar de orde van de dag.

Moortje ( onder ), Nikita ( achter), Baloo ( voor ) en Nori ( nieuwsgierig ). Mya liep net weg
Nori
Moortje
Nikita
Mya
Moortje ( niet storen aub )

Week 10

Afgelopen maandag was het een spannende dag voor de kittens en Shadé en Aylinn. Dierenartsdag! De kittens gezellig bij elkaar in de vervoersbox, net als Shadé en Aylinn. Het is ruim 20 minuten in de auto en het is altijd maar afwachten hoe ze reageren. We hebben hele stille, hele luidruchtige, poepende en spugende kittens gehad. Deze kittens waren vrij rustig, af en toe een miauwtje, maar dat kan ook komen omdat Shadé dit voor deed. Wel heeft er 1 gespuugd en 1 gepoept ( Nori ). Dit alles op het laatste moment. De volgende keer zullen we een dun laagje kattengrit in de box doen

Bij de dierenarts werd alles rustig afgewacht en ondergaan. Wel waren Baloo en Mya het nieuwsgierigst en deden iedere keer een poging om uit de box te komen als een broertje of zusje aan de beurt waren. Ze lieten zich befriemelen en enten, gebit controleren, balletjes bij de heren en hartje/longen luisteren. Het is toch iedere keer een opluchting om te horen dat alles goed is.

Op de terugweg ging alles prima, zonder verrassingen.

Verder hebben ze de hele week gedaan waar ze goed in zijn: slapen, eten, spelen, alles bekijken wat vliegt, drinken bij Vera, op schoot zitten, zich laten kroelen en dan spinnen, etc.

Baloo
Moortje
Nikita
Nori
Mya
Baloo
Nori
Moortje
Nikita
Mya
Boven vlnr: Nikita, Moortje en Nori Onder: Mya voor en Baloo achter
Wat zie ik daar vliegen? ( honingbij )

Week 9

In de afgelopen week zijn de toekomstige baasjes van Nori, Baloo en Mya nog een keertje langs geweest. Dit was erg gezellig en we hadden geluk met mooi weer. De kittens waren namelijk erg druk met binnen en buiten spelen. Ze hadden niet echt tijd voor ons, maar het schouwspel was weer prachtig.

Vera is beschermend met hoofdletters. Voor de kittens is dit geweldig, zo’n zorgzame moeder, maar de andere dames zijn er helemaal niet blij mee. Het grote voordeel is, dat ze allemaal genoeg ruimte hebben. Alleen zit Vera af en toe als uitsmijter bij de kattenluik naar buiten en heeft ze op zo’n moment een zero tolerance beleid. Ook komt ze af en toe al miauwend met een prooi ( speelgoed olifantje ) voor de kleintjes. Maar die hebben hier bepaald geen interesse in. Wel komen ze graag nog even drinken.

Ze zijn ook voor het eerst voor in de kamer geweest. Ieder plekje werd besnuffeld en bekeken. Maar ze hebben nog niet echt weer aanstalten gemaakt om door het deurtje van het hekje te gaan. Er is blijkbaar nog genoeg ruimte om in te spelen. Klimmen en afdalen in het gaas van de buitenren kunnen ze ook als de beste. En dan het liefst gezamenlijk.

Morgen gaan we voor de 1e enting en controle naar de dierenarts. We zullen zien ( en misschien horen ) hoe ze de autoreis vinden.

Baloo
Nori
Moortje
Nikita
Mya

Week 8

Onze lieve, ondernemende slaapkopjes houden elkaar flink bezig. Ze hebben de speeltunnel ontdekt. Daar springen ze met elkaar op, zodat die helemaal in elkaar ligt en ze er niet meer doorkunnen. Ook de speelslang wordt al aardig favoriet. Dit ligt buiten, onder de overkapping. Ze racen van binnen naar buiten en andersom.

Ook de stoelen bij de eettafel zijn nu favoriet en dus ook de eettafel. Die is de komende weken even leeg… En voor ons begint het opvoeden nu. Want een kitten op schoot terwijl wij eten is wel lief, maar voor de toekomst niet wenselijk. Dus blijven we even bezig om ze van schoot af te zetten. Maar dat gaat met liefde.

Vera zit in de strenge fase en is het er niet mee eens als ze teveel naar buiten willen of als één van de andere poezen komen kijken. Ze houdt ze allemaal tegen, alleen Shadé is niet bepaald onder de indruk en doet alsof Vera lucht is. Het is net een klucht. Maar we zijn blij dat Vera zo zorgzaam en beschermend voor haar kinderen is.

Moortje links en Nikita rechts
Mya onder, Baloo boven, Nori rechts
Mya en overoma Shadé
Mya links, Nikita midden en Nori rechts
Nikita
Baloo
Moortje
Nori

Week 7

Het is toch niet te geloven dat we over de helft zijn. De stambomen moeten aangevraagd worden en voor je het weet kunnen we de afspraken voor de dierenarts plannen.

Poesje rood krijgt de naam Nikita. Baloo en Mya liggen nog steeds graag samen. Verder maakt het ze niet uit met wie ze samen liggen. Ook spelen ze rustig over een broertje of zusje heen.

De kittens zijn helemaal los en beginnen voorzichtig buiten te kijken. In het kleine gedeelte bij de achterdeur is iedere centimeter al bekeken. De andere ren hebben ze ook al een paar keer gezien, maar dan gaan ze ook weer snel naar binnen. Dat is ook prima, het gaat mij een beetje te snel.

Slapen doen ze nu het liefst in de krabpaal. Er is echter steeds minder ruimte in het hangmatje, dus liggen ze maar over elkaar heen. Je moet regelmatig even kijken welke poot bij welke kat hoort.

Nori
Nikita
Moortje
Mya
Baloo
Baloo en Mya

Week 6

Vorig weekend hebben we bezoeken gehad van toekomstige baasjes, met alle kittens was er een klik en kunnen we blij zijn dat de kittens naar liefdevolle huisjes gaan. Morgen komt voor Poesje rood nog bezoek, daarvan weten we dat Noesje ( kitten van Lola) een fijn thuis heeft.

Het kostte een paar dagen maar toen waren ze wel zindelijk. De kattenbak wordt inmiddels ook gebruikt als dumpplek voor speeltjes en de etensbak als slaapplek…. Maar het liefst liggen ze bij elkaar te slapen. Inmiddels in de mand, want het hekje staat halverwege de kamer en de bench is er uit. De kittens zijn volop aan het ontdekken en komen inmiddels bij de ladekast en richting de keukendeur. Af en toe gaat dat heel voorzichtig en wordt alles besnuffelt. Maar als het bekend terrein is gaan ze als mini speedy gonzales’ achter elkaar aan.

Foto’s van de kittens is eindelijk gelukt ( meer geluk dan wijsheid, zullen we maar zeggen ).

Nori ( blauw )
Baloo ( groen )
Moortje ( geel )
Mya ( oranje )
Poesje rood

Week 4

De grote bench staat nu in de ren, zodat de kittens kunnen leren om in en uit de bench te klimmen. Ook staat de kleine kattenbak nu in de bench. Ze lopen al heel dapper in het rond en maken af en toe een sprongetje. Hun blik blijft dan onbetaalbaar. Zo verbaasd dat ze dan om zich heen kijken. Echt leuk. Je ziet ook dat er rustig een kitten door kan slapen, terwijl de rest een poging doet om te spelen. Vera blijft alles in de gaten houden. En is zij aan het eten en ze hoort een geluid die ze niet vertrouwd, dan komt ze er snel weer aan om alles te controleren.

We gaan de kittens nu laten wennen aan vast voedsel. Eerst kittenmelk gemengd met vleesbrokjes en dan langzamerhand aan de harde brokjes. Vera zal het nog drukker krijgen om ze allemaal schoon te houden.

Een foto van de kittens apart maken, is deze week helaas niet gelukt. Ze zijn op dit moment té beweeglijk

Week 3

We hebben de kittens verhuisd in de grotere bench. Ze kunnen nu rondkijken en wennen aan meer licht. Vera vond het eerst maar zozo, maar is nu gewend. Zelfs een schoon kleed vindt zij niet nodig en schuift dan alles aan de kant. Maar na 2 dagen is de rust weder gekeerd. Ze hebben hun stem nu echt ontdekt en beginnen flink rond te scharrelen. Ook zie je af en toe een pootje door de lucht gaan, alsof ze willen spelen. Na de fles geven, had ik voor Vera wat kittenmelk op een bordje neergezet. Het was maar even en toen stapten de kittens er al vrolijk door. Vera wist niet wie ze het eerst of het laatst moest wassen of dat ze zelf eerst moest drinken. Uiteindelijk was het bordje leeg en de kittens schoon.

Vanmorgen waren de kleinkinderen er, heel gezellig en de kittens reageren er goed op. Aan het eind van de ochtend was poesje oranje al halverwege de bench geklommen en nog even later was het haar gelukt om uit de bench te komen. Gelukkig er niet overheen, maar via de zij-ingang.

We voeren ze nog steeds 1x per dag bij, zo kan Vera het beter aan.

Week 1

Afgelopen zondag, 12 maart, heeft onze Vera 5 mooie kittens gekregen. Ze is er zoo trots op. Als we willen kijken, begint ze al te brommen. We mogen ze echter oppakken, wegen en terug leggen. Maar wel even die waarschuwing: het zijn MIJN kinderen. Zo lief!!

Ze groeien mooi en in de komende dagen zullen de oogjes open gaan. Het gaat er best nog vredelievend aan toe, soms heb je een nestje waar ze vanaf dag 1 vechten om een tepel, maar dat hebben we nu nog weinig gezien. Misschien halen ze die schade nog dubbel en dwars in.

Shadé was er natuurlijk bij tijdens de bevalling. Oma volgt alles en wil best wel even meehelpen. Ook mooi om te zien dat dit door alle barende poezen geaccepteerd wordt.

Wij denken dat het 2 katers en 3 poesjes zijn: Kater: blauw en groen Poes: rood, geel en oranje

Katertje Groen
Katertje Blauw
Poesje Geel
Poesje Rood
Poesje Oranje

——————————————————————————————————————–Week 2

In de afgelopen week zijn de oogjes open gegaan en ze beginnen meer geluidjes te maken. Ook zie je dat ze elkaar meer aan de kant duwen om de beste plek bij mama te krijgen. Ze hebben het er maar druk mee, en Vera ondergaat het gelaten.

We zagen aan de gewichten dat het voor Vera veel is om de 5 mondjes te voeden, dus we voeren ze nu trouw bij met de fles. Ik heb het vermoeden dat Vera het hier niet mee eens is, ze laat iedere keer een brom horen als ik een kitten pak. Maar ook Vera krijgt van ons kittenmelk in een schaaltje, we vergeten haar niet.

Katertje blauw
Poesje rood
poesje geel
katertje groen
poesje oranje