Kittens Vera ( gereserveerd)

Week 3

Afgelopen woensdag werd het duidelijk dat de andere bench geplaatst moest worden. De kittens gingen steeds vaker bij de rand zitten. Vera vond het eerst maar niks, alle hoekjes werden bekeken. Maar uiteindelijk besloot ze dat het toch wel kon. Er ligt nog wel een deken over om ze een beschermd gevoel te geven. Je kunt merken dat ze al veel opmerken van hun omgeving.

Al wankelend komen ze de bench door en zoeken elkaar daarna weer op. Of ze beginnen te roepen en kijken dan ietwat verbaasd. Het hoort bij hun ontwikkeling, maar het blijft leuk om te zien hoe ze hun stem ontdekken.

Poesje groen en katertje oranje laten het voorop lopen aan hun broertjes over. Ze zijn nog een beetje afwachtend, maar dat zal wel snel bijtrekken.

poesje groen
katertje oranje
katertje geel
katertje rood
katertje blauw
poesje groen ( linksachter), katertje oranje, katertje geel
katertje rood ( linksvoor) en katertje blauw

Week 2

De kittens groeien goed. Vera is een moeder die af en toe een moment voor zichzelf pakt en verder als een kloek zich over haar kleintjes ontfermd. Zijn er teveel onbekende geluiden, dan begint ze te brommen.

De kittens liggen heerlijk tevreden bij haar en over elkaar heen. Soms heerlijk op de rug. Ook zijn de oogjes al open.

De foto’s maken was nog behoorlijk lastig. Ze keken alle kanten op, behalve naar voren.

Week 1

In de nacht van 21 maart zijn de kittens van Vera geboren. Het is haar eerste nest, dus spannend. Hoe zal alles verlopen? Het is ook een bewuste beslissing geweest om haar te laten dekken in een periode dat we al een nestje hebben. Mocht er iets zijn, waardoor Vera niet voor haar kleintjes kan zorgen, dan is Lola er nog op de achtergrond.

Maar dit was gelukkig niet nodig. Ze heeft zich er geweldig doorheen geslagen en 5 gezonde kittens op de wereld gezet. Het zijn 4 katertjes en 1 poesje.

Vera is van nature een rustig meisje en dat zie je ook terug in haar verzorging. Overoma Shadé kwam tijdens de bevalling meerdere keren even kijken en hielp mee met het wassen. Vera liet dit ook rustig toe.

De volgende dag waren de grote kittens erg nieuwsgierig, ze hoorden de kleintjes piepen en stonden voor het hekje te kijken. Ze kunnen echter niets zien. De kleintjes zitten veilig in de bench.

katertje geel
katertje rood
katertje blauw
poesje groen
katertje oranje