Kittens Vera ( gereserveerd)

Week 12

Dit is al weer het laatste kittennieuws. Komende maandag gaan de kittens naar de dierenarts voor hun 2e enting en chip. De weken zijn ons voorbij gevlogen en we hebben genoten van hun ontwikkeling. Het is een feestje om te zien hoe ze nog steeds veel samen spelen ( en hoe Vigo en Storm veel samen blijven ). Ook “kwebbelen” ze naar ons en spinnen veel. Ze komen bewust naar ons toe om een aandacht moment op te eisen en vinden het heerlijk om gekriebeld te worden.

Ze zijn er inmiddels achter dat een vogel snel weg kan vliegen, torretjes leuke speeltjes zijn en dat blaadjes heen en weer bewegen als je er tegen aan tikt. Kortom: één grote leerschool.

Maar wat zullen we ze gaan missen. Je hebt altijd wel een nestje waarvan je denkt: die kitten springt er uit. Maar niet met dit nestje: ze zijn allen even bijzonder. Mooie vachten, hun ogen beginnen te kleuren en ontzettend lief. En niet te vergeten: een zeer zorgzame moeder, die trouw iedere dag met een ( speelgoed ) muis komt brengen als prooi.

Mag ik dat zeggen van onze eigen kittens? Ja, dat denk ik wel. We zijn er trots op en een bevestiging voor ons om nog een aantal jaren door te gaan en nog ( hopelijk ) vaak te genieten van het kleine grut.

Week 11

Wij zijn maandag tm woensdag er tussenuit geweest. Onze dochter Anna heeft de honeurs waargenomen. Zij werkt thuis en kan dat dus ook hier doen. Iedereen tevreden, wij even weg, Anna kan werken en de verzorging van de katten gaat gewoon door.

Sinds we terug zijn, hebben wij iedere avond een prachtig schouwspel. Ze vliegen naar alle hoeken van de tuin en omhoog! Dus echt bij de palen en het hekwerk omhoog. Ook hebben ze ontdekt wat een hommel en een tor is.

Gisteren hebben ze voor het eerst onweer mee gemaakt. Eerst vlogen ze achter elkaar naar binnen, maar even later kwamen ze toch weer voorzichtig naar buiten om samen met ons te luisteren en te kijken. Ook de regen is interessant en zijn ze bepaald niet bang om natte pootjes te krijgen. Kleine takjes worden voor hun prooien en die moet je natuurlijk wel met gegrom beschermen.

Storm
Makkie bij Lisa op schoot
Vigo
Muis
Floky
Storm en Muis
Vigo ( boven ) en Makkie

Week 10

Zo af en toe was het aangenaam buiten en werd er buiten flink geravot. Dat gaat echt allemaal samen, achter elkaar aan, over de stoelen, de mandjes van de bank af trekken ( waar Shadé niet echt blij van werd ). Zelfs het drinken bij Vera ging buiten gewoon door. Zij roept ze af en toe nog en dan komen ze er aan gesprint. Je kunt Vera haar koppie en staart dan nog net zien.

Ik had wat nieuwe balletjes en muisje meegenomen voor de kittens. Alleen had ik niet door dat er een geluid in het muisje zit. Ze werden er helemaal wild van, het muisje was een echte prooi. Zelfs Aylinn werd er actief van.

Storm, Makkie, Muis
Vigo en Floky

Week 9

Gisteren zijn we naar de dierenarts geweest voor de eerste enting. Dus voor de eerste keer in de box en in de auto. Ze hebben alles rustig ondergaan. Op de terugweg lag Vigo vooraan en keek continue om zich heen en voor zich naar buiten.

Bij de dierenarts hebben ze alles gelaten over zich heen laten komen. Makkie ging niet terug in de box maar liep naar mij toe om op mijn schouder te klimmen. Zo lief. De dierenarts was tevreden en heeft ze hun 1e enting gegeven. Het blijft toch altijd spannend. Op de foto’s zie je niet goed dat het Storm is qua bandje, dit komt door de lichten in de spreekkamer.

De speelslang is eindelijk ontdekt, ik dacht even dat ze het niet interessant genoeg vonden. Alle speelgoed vliegt nu regelmatig door de kamer, maar we vinden ook heel wat buiten terug. Sommige wordt door Vera meegenomen als prooi en worden haar kinderen erbij geroepen. Zo langzamerhand gaan ze weer terug in de krabton om te slapen, maar ook de kussen in de bijkeuken en het mandje onder in de bbq blijven geliefd.

Vigo
Muis
Storm
Makkie
Floky
Makkie, Muis, Vigo en Floky
Vigo, Storm, Makkie en Muis ( Floky zit achter het tafeltje verstopt)
uitrusten van de reis naar de dierenarts

Week 8

Dit is altijd zo’n week dat we tot het besef komen dat het nu wel heel snel gaat. De stambomen zijn aangevraagd, we kunnen de afspraak voor de eerste enting gaan maken en de racebaan is geopend. Dit keer zijn de eetkamerstoelen weer in trek. Ze hebben ontdekt hoe gemakkelijk zij hier op kunnen komen en hoe leuk het is om van de ene stoel naar de andere te racen en dat het nog leuker wordt als je het samen doet. Dus heb ik de tafel maar weer leeg gemaakt. En gaan we een poging doen om ze iets van opvoeding mee te geven. Ze waren wel heel verbaasd dat ze weer op de grond gezet werden en dat ik met mijn vingers knipte….

Buiten spelen wordt steeds leuker en ze gaan iedere keer een klein stukje verder. Populair slaapplekje is nu de BBQ en Cor heeft er maar een kussen in gelegd. Vandaag kwam Vigo even te dicht bij Shadé, zij lag heerlijk in haar mandje buiten te dutten en hij kwam kijken. Shadé had echter geen spreekuur en gaf hem een klein tikje.

Onze dochter is er nu met een vriendin en al die aandacht vinden ze natuurlijk heerlijk.

Makkie in de BBQ
Vigo
Storm en Vigo
Muisje
Floky

Week 7

Vorige week was er geen kittennieuws omdat we de bezoeken hadden. Dit was erg gezellig en de kittens hebben nu allemaal een naam! Oranje: The heroic Vigo Rood: The adorable Storm Vigo en Storm blijven samen. Geel: Floky Nino Blauw: Makkie Groen: Muis Samba

Ze liggen nu af en toe in de krabton, maar het liefst toch onder in de kast in de bijkeuken. Daar heb ik maar een grotere kussen gekocht, want ze hadden steeds minder ruimte en zeker als Vera er ook nog bij wil liggen. Vera roept ze regelmatig, want dan heeft zij een “prooi” voor ze. Dat is of een slang of een muis. Maar helaas voor Vera, ze komen er niet op af. Wel gaan ze steeds wat meer naar buiten, wel zoveel mogelijk bij de deur ( Vigo en Storm vinden het kralengordijn geweldig, want daar kun je in hangen ). Zo af en toe hoor je een angstig miauwtje, dan zit Floky onder de bank buiten ( en durft daar niet weg te komen, dus moet de bank eerst aan de kant ) of hij zit onder in de BBQ en heeft niet door dat hij alleen maar hoeft om te draaien om er weg te komen. Makkie en Muis dartelen overal tussendoor. Makkie was deze week een lekkere slaapkop, hij speelt geweldig mee, maar ligt wel als eerste weer te pitten.

Vigo en Storm
Vigo en Storm delen een muis

Week 5

In 1 week tijd zijn ze van kleine ren naar groot gebied gegaan. Het hekje staat nu halverwege de kamer, zodat ze de helft van de kamer en keuken tot hun beschikking hebben. Nadat het hekje verplaatst werd, hebben ze alles verkend. Nadien zijn ze samen met Vera in de bench gaan liggen om bij te komen. Ook eten en drinken ze brokjes en water en zijn ze zindelijk. Al met al een hele drukke week voor de kleintjes.

Het poesje ontpopt zich als een echte diva. Zij is gek op natvoer, wat ze ‘s avonds krijgen. Ze staat dan midden op het bordje en maakt met een luide krijs duidelijk naar een broertje dat zij eerst moet eten. De heren lijken hier verbaasd over te zijn en trekken zich dan even terug. Wij zetten het poesje dan even terug in de bench, zodat de jongens weer verder kunnen eten. Binnen no time is zij terug en de rust wedergekeerd.

Ze zijn stuk voor stuk gek op knuffelen. Ze klimmen bij je benen omhoog, dus hebben wij geen spijkerbroek aan, dan wordt het afzien. Ik heb ook een foto toegevoegd over de ochtendbegroeting. Ze staan allemaal voor het hekje te wachten en de brokjes liggen verspreidt over de gehele vloer.

Week 4

Ondanks dat ze heel veel samen, over elkaar heen liggen, zodat je eigenlijk niet goed kunt zien welk staartje of pootje bij welk kitten hoort, gaan ze wel steeds meer zelf ontdekken.

De bench is verplaatst naar achteren, als voorbereiding op een groter gebied. Er staat een hekje omheen, zodat ze veilig rond kunnen lopen. Eerst werd er voorzichtig over de rand heen gekeken en daarna de eerste stapjes. Vooral het moment dat ze dan weer in de bench klimmen is zo mooi.

Vera bromde wel eerst, die houdt er niet echt van dat we teveel aan haar veilige haven doen. Maar zij is nu ook tevreden.

Ze hebben inmiddels geleerd om water uit een bakje te drinken en kittenmelk vanaf een bordje. Waarbij katertje blauw zijn broertje geel hielp om weer schoon te worden. Zo lief. Maar veel heeft het niet geholpen, want hij zat er nadien nog helemaal onder.

katertje geel
katertje rood
katertje oranje
poesje groen
katertje blauw

Week 3

Afgelopen woensdag werd het duidelijk dat de andere bench geplaatst moest worden. De kittens gingen steeds vaker bij de rand zitten. Vera vond het eerst maar niks, alle hoekjes werden bekeken. Maar uiteindelijk besloot ze dat het toch wel kon. Er ligt nog wel een deken over om ze een beschermd gevoel te geven. Je kunt merken dat ze al veel opmerken van hun omgeving.

Al wankelend komen ze de bench door en zoeken elkaar daarna weer op. Of ze beginnen te roepen en kijken dan ietwat verbaasd. Het hoort bij hun ontwikkeling, maar het blijft leuk om te zien hoe ze hun stem ontdekken.

Poesje groen en katertje oranje laten het voorop lopen aan hun broertjes over. Ze zijn nog een beetje afwachtend, maar dat zal wel snel bijtrekken.

poesje groen
katertje oranje
katertje geel
katertje rood
katertje blauw
poesje groen ( linksachter), katertje oranje, katertje geel
katertje rood ( linksvoor) en katertje blauw

Week 2

De kittens groeien goed. Vera is een moeder die af en toe een moment voor zichzelf pakt en verder als een kloek zich over haar kleintjes ontfermd. Zijn er teveel onbekende geluiden, dan begint ze te brommen.

De kittens liggen heerlijk tevreden bij haar en over elkaar heen. Soms heerlijk op de rug. Ook zijn de oogjes al open.

De foto’s maken was nog behoorlijk lastig. Ze keken alle kanten op, behalve naar voren.

Week 1

In de nacht van 21 maart zijn de kittens van Vera geboren. Het is haar eerste nest, dus spannend. Hoe zal alles verlopen? Het is ook een bewuste beslissing geweest om haar te laten dekken in een periode dat we al een nestje hebben. Mocht er iets zijn, waardoor Vera niet voor haar kleintjes kan zorgen, dan is Lola er nog op de achtergrond.

Maar dit was gelukkig niet nodig. Ze heeft zich er geweldig doorheen geslagen en 5 gezonde kittens op de wereld gezet. Het zijn 4 katertjes en 1 poesje.

Vera is van nature een rustig meisje en dat zie je ook terug in haar verzorging. Overoma Shadé kwam tijdens de bevalling meerdere keren even kijken en hielp mee met het wassen. Vera liet dit ook rustig toe.

De volgende dag waren de grote kittens erg nieuwsgierig, ze hoorden de kleintjes piepen en stonden voor het hekje te kijken. Ze kunnen echter niets zien. De kleintjes zitten veilig in de bench.

katertje geel
katertje rood
katertje blauw
poesje groen
katertje oranje