Kittens

Week 4

Het was toch een hele belevenis in de nieuwe bench, we hadden de zijkanten en opening maar opgevuld met karton. En zo af en toe kwam er een koppie boven de rand uit om te kijken wat er te ontdekken was.

De kittens zijn nu verhuisd naar de achterste gedeelte van de kamer met een stuk ren aan de bench en ze vinden het maar wat leuk. Eerst werd voorzichtig gekeken wat je buiten de bench kon, maar dat is nu geen probleem meer.

We zijn begonnen met het geven van het kittenmelk op een bordje. De dames hadden het direct door en Boris had een dag langer nodig. Die vond het wel prima bij Naira. Naira zat wel eerst even te kijken of alles wel goed kwam met het rond lopen. Nu is zij er vrij relaxed onder.

Vandaag zijn ze apart op de foto gekomen, weer een hele happening. Echt stil zitten is er nog niet bij. Het is veel te leuk om rond te stappen met hun staartjes recht omhoog.

poesje geel

Week 3

Als je regelmatig in de bench kijkt, denk je dat het rustige kittens zijn. Heerlijk over elkaar heen liggen, bij Naira drinken en verder niks. Als ik de foto’s van afgelopen week terug kijk, zie ik heel veel grijze vlekken. Ze zitten dus geen moment stil als ze wakker zijn. Hoezo selectief geheugen? Ze komen de hele bench nu door en het waggelen wordt lopen. Gisteren hebben we de bench omgeruild voor de grotere. Ze kunnen nu veel meer zien en beter rond bewegen. Naira volgt alles met haviksogen.

Week 2

Het gaat heel goed. Naira is een oplettende moeder en zorgt goed voor haar kittens. Sinds een paar dagen hebben ze hun oogjes open. Eerst de kleine knopspeldjes en iedere dag wat verder, tot ze rond kijken alsof ze alles al zien.

Ze zijn heel beweeglijk en doen een poging tot “lopen”, dit lukt natuurlijk nog niet maar ze doen heel erg hun best. Er zat zelfs al 1 ( oranje ) op de rand van de ingang van de bench. Naira was alles aan het observeren en ging pas weer liggen toen ze allemaal weer bij haar lagen.

Ook heb ik een poging gedaan om ze samen op de foto te krijgen, het liefst naar voren kijken :-). Dat is dus niet gelukt. Er was steeds wel 1 die de andere kant op keek of kroop.

Week 1

Op 25 april zijn de kittens ( allen gereserveerd )van Naira geboren: 2 poesjes ( groen en geel) en 1 katertje ( oranje). Poesje geel had eerst een blauw bandje, het leek erop dat zij een katertje was, maar bleek toch een poesje te zijn. Het was een vlotte bevalling, ondanks dat het voor Naira het eerste nestje was. Binnen 2 uur waren ze geboren. En ze blijkt de genen van oma Shadé te hebben: een geboren moedertje, die weet wat ze moet doen en zeer beschermend is. De eerste 2 dagen was ze aan het brommen als wij te dicht bij de bench kwamen. Daarna wist ze dat we het alleen maar goed bedoelen en haar kindertjes niet afpakken.

Ze doen het heel goed, ze groeien prima en vechten om de beste tepel. Al met al weer een aandoenlijk tafereeltje.

De anderen hebben alles van een afstandje bekeken en gaan inmiddels weer hun eigen gang. Vera vond alles erg spannend en stond zo ver mogelijk weg en maakte haar hals lang om toch maar iets te kunnen zien. Als ze over een paar weken kunnen spelen, zal het wel anders worden.

Naira vlak voor haar bevalling
voeden zoals haar moeder Zahra het altijd deed, zo lief