Lola en kittens Lola en Navaho 2018

 

Voor het kitten nieuws graag naar onderen scrollen ( alle kittens zijn gereserveerd)

Lola is onze jongste stuiterbal. Ze kan met iedereen opschieten, ook al wil niet iedereen met haar spelen. Maar dat boeit haar niet zo.

Lola is de dochter van Aylinn en Lion (  cattery Yefpraksiya ).

We hopen met haar een nieuwe lijn in te zetten.

 

 

Week  13

 

Het is zoo stil in huis. Alleen Gado en Sherlock zijn er nog. Poesjkin, Missy, Lizzie en Indy zijn inmiddels in hun nieuwe huizen en maken het goed. Ze moeten natuurlijk even wennen, maar dat komt wel goed.

De afgelopen week hebben ze nog heerlijk geravot. En over het hekje heen gesprongen…. Missy maakte het helemaal bont. Afgelopen vrijdag sprong ze tot 3 keer toe er over heen en toen had ik zoiets van laat maar. Even later zat ze voor het raam naar buiten te kijken en kwamen haar nieuwe baasjes er net aanrijden.

Nu gaan we nog even genieten van onze 2 katers. Sherlock gaat ons woensdag verlaten en zaterdag Gado.

 

Gado boven
Sherlock onder

onze zesling

Sherlock

Sherlock

Week 12

 

En weer is er een week voorbij. Ze konden heerlijk naar buiten of binnen slapen, ravotten en eten.

Ze doen heel veel samen, maar ook alleen spelen en slapen zie je nu steeds meer. Vanmorgen was Lizzie als een gek met de balletjesslang aan het spelen, van de ene kant naar de andere springen. Even later kwamen er een paar bij en vloog de voedertoren en de balletjes in het rond. En zo ineens is het weer stil, dan gaan ze naar de bijkeuken of naar buiten.

Bij de dierenarts is alles goed gegaan. Ze zaten voor het eerst in de nieuwe vervoerbox, die extra groot is. Lizzie had het mooiste plekje, achteraan in de box. Zo kon ze fijn tegen de achterwand aanleunen.

Ze zijn echt gek op knuffelen en beginnen direct te spinnen. Heel af en toe hoor je een heel koor van spinnen, dan mogen ze nog even bij Lola drinken.

Vanaf volgende week donderdag gaan er iedere dag 1 of 2 kittens ons verlaten ( op zaterdag 2). Sherlock en Gado blijven nog een paar dagen langer, dus kunnen we echt afbouwen. Het zal erg stil zonder ze zijn. Ze brengen veel levendigheid in huis.

Aylinn zal daarentegen opgelucht zijn als de kittens verhuizen naar de nieuwe baasjes. Zij vindt het te druk en gaat liever naar boven.

Sherlock, Indy en Missy

Lizzie heeft een muis als prooi, Sherlock heeft Lizzie haar staart als prooi

Missy, Indy en Sherlock

Gado, Indy, Lizzie, Missy, Poesjkin ( achter Missy) en Sherlock op de grond

Nira, Missy, Indy en Poesjkin

Lizzie: ik mag niet op de tafel, maar de laptop is toch geen tafel?

 

 

Week 11

 

Deze week zijn de stambomen binnengekomen, de afspraak voor de tweede enting en chip is gemaakt…. Dus het aftellen gaat beginnen. Gelukkig mogen we van Sherlock en Gado nog een paar dagen langer genieten. Deze laatste weken zijn altijd zo dubbel. Je weet dat de nieuwe baasjes zich verheugen op de komst van hun kleine bengel en wij weten dat we gaan aftellen tot de dag dat we afscheid nemen.  Het is zo’n heerlijk stel met elkaar. Ze liggen samen in de krabpaal, op de foto zie je nog net een pootje van Indy. Spelen samen, eten samen en soms met 2 tegelijk op de kattenbak. Want waarom zou je dat wel alleen doen. Lola blijft altijd in de buurt en Nira speelt soms mee alsof ze weer een half jaar jonger is. Ook buiten vinden ze geweldig. Daar foto’s nemen is wat lastiger, ze rennen te hard.

Lizzie en Indy                                             Gado                                                                   Sherlock                                     Allen

 

 

 

Week 10

 

De oogjes van Poesjkin waren de volgende dag al weer net als anders. Het was een kleine reactie op de enting.

We hebben een nieuwe krabpaal en kattenvervoersbox. Beide zijn helemaal getest en goed bevonden. Van boven tot onder en rondom. Ieder hoekje is al beslapen ( al blijft de mand ook favoriet ).

De kattenluik wordt al zeer goed gebruikt, die maakt flink overuren. En tussen deze wisseling van spelen c.q. racen en slapen wordt er natuurlijk ook nog gegeten/gedronken. Ze mogen nog regelmatig even bij Lola drinken. Maar eten dat ze kunnen, geweldig!! Het gebeurt regelmatig dat Shadé mij even komt melden dat er niet genoeg brokjes meer in de voedertoren zit of dat het water bijna op is. Wat moet ik toch zonder haar….

Het slapen boven in de krabpaal wil je niet teveel naar kijken ( om jaloers op te worden) maar je moet wel ( te vertederend). En de houdingen….. Veel op de rug en dan gedraaid a la oma Aylinn.

Zaterdag zijn de eerste stapjes buiten gezet. Ze hebben er van genoten, maar waren later al snel weer binnen om zich te nestelen. Juist ja, in de krabton. Buikje kriebelen vinden ze heerlijk, vooral Lizzie is een fan. Maar dan het liefst door Cor, mij kan ze aankijken alsof ik haar wat aan wil doen 🙂 Maar dat komt vast omdat ik met enige regelmaat haar bandje weer om moet doen.

Verder zijn het heerlijke komieken, gek spelen en springen.

 

 

Week 9

Het laatste bezoek was erg gezellig. Het doet ons goed dat de kittens naar warme nestjes zullen gaan.

Donderdag heb ik knuffels gekocht bij Ikea. Normaal waren dit allemaal speelgoed muizen, maar de kleine waren er niet meer. Nu zijn het tijgers en apen geworden. Met name de apen waren favoriet om mee te spelen, ze werden zowat mishandeld. Binnen de kortste keren lagen ze door de kamer verspreid.

Gisteren zijn ze mee geweest op avontuur. Met z’n allen in de reismand naar de dierenarts. Ook Shadé, Aylinn, Bowie en Elfje waren mee. Ze hebben zich heel goed gedragen en de eerste enting rustig ondergaan. Op de terugweg vielen ze al in slaap. In huis hebben ze nog even wat brokjes gegeten zijn als een blok in slaap gevallen. Na het eten werden ze pas weer wakker en hebben het spelen weer opgepakt. Alleen Poesjkin heeft vandaag wat waterige oogjes, verder hebben we geen verandering bij ze gezien door de enting. Maar Poesjkin speelt en eet net als anders.

De kattenluik en bijkeuken worden zo langzamerhand ook ontdekt. Maar echt veel zijn ze er nog niet.

 

Week 8

 

Het is hier een speelparadijs. Ze ontdekken alles en ravotten er flink op los. Wat vooral leuk is om te zien, hoe ze met de slang spelen. Een paar er omheen om het balletje te pakken te krijgen en dan ééntje die er gewoon over heen ligt, zodat het balletje niet verder kan. Niet dat dat dan weer een probleem is, dan speel je gewoon met de staart van het broertje of zusje die er op ligt.

Lola ligt iedere keer strategisch op de leuning van de stoel. Ze kan dan alles goed in de gaten houden en ligt rustig.

Ze hebben mij wel bezig gehouden met de bandjes. Ik had een paar vernieuwd en die wisten ze dan weer net zo snel af te krijgen.

We hebben een nieuw doosje neergezet. Hier kunnen ze in kruipen door een gat bovenin. Soms liggen er 2 in, soms 1 en de rest er om heen.

Op de stoel liggen is ook al heel fijn, alleen of met zoveel mogelijk. Alles kan. Ook op tafel gaan, maar dat is niet de bedoeling. We zijn dus al begonnen met de opvoeding. Wel hebben we uit voorzorg de tafel leeggehaald, want de etagere was al ontdekt.

Onder de koelkast hadden we tape gemaakt om de ruimte zo klein mogelijk te maken en zo te voorkomen dat er een kitten onder kruipt. Dat is niet gebeurt, wel is de tape er vakkundig door Missy afgetrokken.

Morgen komen de laatste bezoekers en we hopen dat ook dit goed klikt.

De namen van de kittens:

Katers:                                                        

Zonder bandje: Sherlock Orlov

Oranje: Poesjkin

Rood: Gado

Poezen:

Geel: Indy

Donkerblauw: Missy Catharina

Lichtblauw: Lizzie

Gado

Indy

Sherlock

Missy

Sherlock

Lizzie

Indy en Missy

Week 7 

Deze week ben ik meer druk geweest met het informeren met potentiële baasjes, dan dat er wat spannends gebeurde.

Het valt op dat er toch niet goed nagedacht wordt over het nemen van een kitten. Het is erg teleurstellend dat mensen binnen een paar dagen van heel enthousiast naar afzeggen gaan. Er is nu nog een poesje beschikbaar. We gaan er vanuit dat binnen een paar weken er een nieuw baasje komt.

De kittens hebben nu de halve kamer en keuken tot hun beschikking. Dit hebben we woensdag gedaan en alles is inmiddels ontdekt. Ze hebben hun grote mand nog maar een enkele keer in gebruik. Ze liggen liever allemaal in het poezenmandje. Lola speelt volop mee. Zo mooi om dit te zien.

 

Sherlock

lichtblauw

Gado had geen zin om stil te zitten

Poesjkin

Indy

spelen met een kattenbakkorrel

Lola houdt de wacht

 

Week 6

 

Ik had een klein mandje neergezet aan de andere kant van de ren. Binnen de kortste keren hadden ze dit ontdekt. En even later lagen ze er allemaal in te slapen. Het leek niet echt confortabel, maar dat boeit ze niet zo. Het ligt heerlijk warm en geborgen zo bij elkaar en over elkaar heen. Toch heb ik deze week maar een grote mand er bij gekocht met een heerlijk kussen er in. Dit werd eerst onderzocht, als een treintje achter elkaar aan over de rand lopen en er weer af gaan en dan er weer op springen. Of er gaat één achte zitten en zodra er een broertje of zusje over de rand langs loopt, dan snel opspringen. Ze houden elkaar goed bezig.

En ook de voedertoren is weer een groot succes. Het is de bedoeling dat ze daar brokjes uit kunnen halen met hun pootje. Maar dat is nog nooit gebeurt. Het is altijd als speelgoed gebruikt. Ook nu weer…. Om de beurt er in gaan zitten of gezellig met z’n tweeën. Of er zit er boven 1 in en 2 anderen rennen er onder om heen.

We zijn over de helft met de bezoeken. Als ze 7 weken zijn worden de stambomen al weer aangevraagd.

 

katertje zonder bandje

poesje geel

 

 

Week 5

 

In een week tijd is er veel geleerd.

De bench is nu weg, ze hebben een groot kleed waar ze lekker op kunnen liggen. Ze drinken kittenmelk, eten natvoer en beginnen langzamerhand met hun kittenbrokken. En de kattenbak is ontdekt. Af en toe vinden we nog een plasje, maar verder wordt de bak flink gebruikt.

En ze spelen dat het een lieve lust is. En dan het liefst allemaal met elkaar of in tweetallen. Tot nu toe zijn het de katers die de baas spelen over de poezen.

Aandacht vinden ze heerlijk. Poes geel en kater rood klimmen bij je broek omhoog. Dan weten ze zeker dat ze opgepakt worden. Maar we vergeten de anderen niet hoor.

Tot nu toe vinden ze de stofzuiger niet echt eng. Ze lopen er op af en kijken wat voor een lawaaiding dit is. Ik hoop dat dit zo blijft.

De bezoeken zijn begonnen. Als iedereen geweest is, zullen we de namen vermelden.

 

 

Week 4

 

De kittens zijn verhuisd. Ze stonden eerst met de bench voor in de kamer, nu bij de eettafel met een lange ren.  Ze kwamen meer en meer over de hoge rand heen, zodat het niet meer vertrouwd was. Ze hadden gewoon meer ruimte nodig.

En ze vinden het nu een feestje! Eerst liepen ze nog een beetje onwennig en vielen snel om. Nu lopen ze tot het eind van de ren en zetten een keel op van jewelste. Maar dat is maar eventjes. Het zijn rustige kittens ( tot nu toe ).

Even op schoot vinden ze ook al fijn, lekker kroelen.

Sinds gisteren krijgen ze kittenmelk vanaf een lepeltje. En dat vinden ze heerlijk. Een aantal kittens drinken het nu ook al vanaf het bordje. Lola drinkt dan gezellig mee. Zij kreeg het iedere dag al, omdat ze zoveel mondjes te voeden heeft.

Al met al: het is weer een feestje. Misschien ook omdat Lola zo relaxed is ( ik blijf het zeggen ). Maar er is natuurlijk ook kans dat ik over een paar weken moet melden dat ze het huis op stelten zetten.

Vanaf volgende week beginnen de bezoeken. Altijd leuk om te zien of het klikt met een kitten en of er al namen verzonnen zijn.

Ik besef me nu dat ik nog niet gezegd heb wie kater/poes is:

kater: rood, oranje, geen bandje

poes: geel, donkerblauw, lichtblauw

 

kitten rood is nieuwsgierig

na de verhuizing

kitten rood

kitten geel

kitten lichtblauw

kitten donkerblauw ging liever slapen

kitten zonder bandje

kitten oranje

 

Week 3

Het was een geniet week. Je ziet ze iedere dag verder ontwikkelen en meer ontdekken. Ook zie je dat hun gezichtsveld groter wordt. Ze beginnen meer en meer om zich heen te kijken.

Ook beginnen ze voorzichtig te lopen en vallen dan om…

Lola heeft heel wat te verduren: ze kruipen over haar heen, gaan op haar kop liggen, achter haar , over haar heen. En ze ondergaat alles met liefde. Geen enkele keer hoor je gebrom van haar. Zo lief.

We hebben een kleine verhoging voor de bench gezet. Af en toe zit er nu een kleintje voor de opening van de bench. We zijn bang dat er dan één over de rand kan vallen, als wij er niet zijn. Nu kan Lola makkelijk naar binnen en naar buiten, maar zitten haar kinderen veilig.

Lola krijgt af en toe gezelschap van Nira. Ze vindt het zeer interessant wat er allemaal in de bench gebeurt. We zijn erg nieuwsgierig wat ze gaat doen, op het moment dat de kittens los kunnen lopen en spelen.

 

Week 2

Het gaat allemaal goed, ze groeien lekker en de oogjes zijn inmiddels open. Van kleine knopspeldjes naar mooi gevormde oogjes. Ook gaan de oren nu beter staan. Het blijft verbazingwekkend om te zien hoe ze zich in zo’n korte tijd ontwikkelen. Hun stemmetjes hebben ze ontdekt en beginnen meer te kruipen. En dan staren ze je aan of je een heel vreemd wezen bent ( en geef ze eens ongelijk ).

Af en toe zit Nira er voor te kijken en alles in zich op te nemen. Lola laat dit toe maar houdt wel alles in de gaten.

Ze hebben nu hun eerste fotosessie op de stoel gehad. Lola vond het maar zozo en op een bepaald moment begon ze een brommend geluid te maken, wat voor mij een sein was om ze terug in de bench te leggen.

 

 

Op 7 december zijn er 6 kittens geboren.

Dat was wel een verrassing. We dachten 4 of 5 kittens en toen kwam er nog 1! De bevalling is voorspoedig gegaan. Af en toe kwam Shadé even kijken of alles goed ging. De rest ging gewoon verder tot de orde van de dag. Pas later kwamen ze voorzichtig kijken. Nira ( onze jongste poes ) werd met luid geblaas duidelijk gemaakt dat zij niet dichterbij mocht. Maar dat is inmiddels opgelost. Nira weet dat ze niet verder dan de rand mag komen en Lola vindt dat prima.

Lola is een zeer relaxte moeder. Ze lijkt nergens moeite mee te hebben. Omdat ze zo’n grote nest heeft, krijgt ze kittenmelk van ons. De kleintjes groeien goed, dus we hoeven niet bij te voeren.