Zahra: kittens geboren op 26 mei 2018

Week 12

Het laatste kittennieuws. Volgende week om deze tijd zijn alle kittens bij hun nieuwe baasjes, met uitzondering van Nira natuurlijk. Komende maandag gaan we naar de dierenarts voor de 2e enting en de chip.

De weken zijn voorbij gevlogen en we zullen met moeite afscheid van ze nemen. Want ze zijn zo lief. De enige die nu een beetje ondeugend wordt is Tommy. Hij heeft een pot ontdekt, die op tafel stond ( nu maar verplaatst ) en waar hij in past. Er zijn meer kittens voor hem geweest, die dat ook gedaan hebben. Maar van dit nest was hij de enige.

Hij steekt zijn koppie dan af en toe boven de rand uit. Dit lijkt zo mooi. Dus eerst maar foto’s nemen en dan pas weg sturen. Met als gevolg dat je nog een streep op de laatste foto ziet.

Ze hebben deze week veel houdingen aangenomen om te slapen. Heerlijk in elkaar gerold, tegen elkaar aan of languit op de rug. Zahra roept ze nog af en toe bij zich en laat ze nog drinken. Er zal niet veel meer komen, maar blijkbaar vindt ze het nog gezellig.

Vanavond hebben ze in plaats van vleesbrokjes, tonijn uit water gehad. Ze vonden het heerlijk. Het bordje was in mum van tijd leeg.

 

De foto’s zijn weer gelukt!!

 

 

Tommy en Garry                                                                                  Tommy, Isabella en Nira                                                                              Isabella en Nira

Tommy

 

 

Week 11

 

Het is nog steeds niet gelukt om de update binnen te halen. Ik ben niet zo handig hier in en zal hulp in moeten vragen.

Het was een rustig weekje, mede door het weer denk ik. Ze hebben veel geslapen. Op de momenten dat het wat koeler was lagen ze heerlijk bij elkaar te slapen, of ze waren binnen aan het racen. Lekker spelen met alles wat ze kunnen vinden. Zahra is nog steeds heel veel bij ze en houdt alles goed in de gaten. De kittens zijn gek met haar. Ze vragen vaak om een knuffel en af en toe zie je nog 1 wat drinken. Niet dat het nog veel kan zijn, volgens de dierenarts vorige week was ze “aardig opgedroogd”. Het is maar goed dat ze niet begreep wat er gezegd werd ( hoop ik ).

 

We mogen nog 2 weken van 3 kittens genieten. Bella en Tommy vallen op door hun prachtig gevormde ogen, Garry door zijn forse gestalte en zachte vacht. Naira door haar lichte kleur. Zo hebben ze allemaal mooie trekken.

Ze vinden het ook allemaal heerlijk om op hun buikje gekriebeld te worden, ze spinnen als volwassen katten. Zo mooi!!

Foto’s worden weer op FB geplaatst.

 

Week 10

 

Wat zijn foto’s toch handig. In mijn beleving was er niet zoveel bijzonders te melden over deze week, maar als je de foto’s terug bekijkt valt dat nog niet mee mee. Maandag zijn we naar de dierenarts geweest. Zahra ook mee, voor haar maandelijkse enting en controle. De hitte viel gelukkig mee. Er was af en toe gepiept, maar het vragen positief van wel van Zahra. Ze zat me af en toe verwijtend aan te kijken, why this nu needs with haar kleintjes.

Bij de dierenarts ging alles goed, ze hebben zich goed gedragen. Ze zijn gezond en hebben hun eerste enting gehad. Na we weer thuis waren, prei het als ze extra energie van hun shot hadden gekregen. Er zijn flink gespeeld en nadien zijn alle vleesbrokjes op gegaan.

Het was ook de week van de bandjes. All the best in the best of the best, with Garry 2 keer bekeken. En terug vinden ho maar. Ja op het moment dat ze al weer een dag met een nieuwe om liepen. Dan lag ereens een voor de achter deur.

Ze zijn gek op schoenen, hoge schoenen, sandalen. Het maakt niet uit. Ze wandelt binnen in tussen de banden van de sandalen door.

En racen en klimmen dat ze kunnen. Vandaag prei het mij een goed idee om de ligbed wat meer in de schaduw te plaatsen. Hij stond in de volle zon buiten de ren en was dus niet te gebruiken, zonder dat je levendig verbrand. Maar ik weet niet of ik daar verstandig aan heb gedaan. Terwijl Garry zijn siëste hield, had  Tommy  zijn Epke Zonderland moment en de dames waren aan het vrij worstelen. Verder als 1 streep naar een andere stoel. Het blijft een feestje om dit allemaal mee te mogen maken.

 

Ik blijf foutmeldingen houden met de foto’s uploaden. Deze zal ik zo gaan plaatsen op facebook en Instagram. Het zal met een update te maken hebben ( hoop ik )

 

 

Week 9

 

Het was een rustig weekje, mede door de hitte. Er werd gespeeld, maar meer in de avond en meer in de kamer dan buiten. Het gaat niet veel met elkaar. Af en toe zie je dat maar 2 of 3 aan het spelen zijn. Slapen gaat meer en meer apart van elkaar. Wat ze wel samen doen, is verstoppen. Achter de wasmachine is nog steeds niet populair, maar er is ook een plekje die ik nog niet heb. Zo af en toe ben ik er 1 kwijt en ga dan echt alles bij langs (denk ik dan ….). Maar niets hoor en ook nergens op reageren. Zahra is geen haar beter, dus ze hebben het van geen vreemde. Om nog later er doodleuk aan te komen en me aan kijken 🙂

Hun ogen beginnen mooi te kleuren. Ik ben heel nieuwsgierig hoe groen ze over 4 weken zijn. Het aftellen begint nu toch wel hoor. Echt bewust zelfs knuffelen. Tommy vindt dit niet altijd even nodig. Hij is dan meer aan het spelen van slapen. Garry is de grootste knuffelkont, hij is helemaal hersteld en gek op aandacht. Hij gaat ook echt voor je zitten. De dames vinden knuffelen ook fijn, maar dan als het hun uitkomt.

Komende maandag ze ze hun eerste enting krijgen, hoe kijken ze hoe ze in de auto vinden. En het gefriemel van de dierenarts als ze geanalyseerd worden ….

 

Tommy Garry Nira Tommy en Garry

 

 

Week 8

 

Het was een week van languit liggen, slapen, eten, rennen en spelen. Het is ook voor de katten warm. Toch weten ze heerlijke plekjes te vinden, waar het koel is. In de bijkeuken, op de krabpaal en buiten op en onder de stoelen.

Alleen schrok ik gisterochtend toen ik beneden kwam. Garry lag als enige op de krabpaal en hij zag er niet lekker uit. Hij wou liever niet staan en maakte een vermoeide indruk. Wel dronk hij water toen ik hem bij de waterbak zette. Dat was een grote opluchting. Om 8.00 uur direct de dierenarts gebeld en we mochten direct komen. De dierenarts dacht dat Garry grieperig was. Het advies was om hem achter te laten, zodat hij een infuus met vocht/medicatie kon krijgen. Dat hebben we gedaan. Hij was ook aan de diarree en met dit warme weer is zo’n kleintje snel uitgedroogd. Vanmorgen mochten we hem weer ophalen. In de wachtkamer hoorden wij hem al miauwen: hij had onze stemmen gehoord.

De dierenarts vond hem zo mooi, dat hij met de assistente had overlegd om een andere kat in de reismand te doen en Garry te houden.

Thuisgekomen bleek dat hij weer helemaal de oude is. Hij eet en drinkt weer volop en speelt met zijn broer en zusjes. Het leek er totaal niet op dat Zahra hem gemist heeft of dat ze het vreemd vond dat hij er weer was. Garry ging er weer tussen liggen om te drinken en alles was weer als vanouds.

 

 

 

 

 

Week 7

 

We zitten nu over de helft. Te snel eigenlijk. Ik weet heel goed dat het egoïstisch is om dat op de schrijven of überhaupt te denken, maar het is wel zo. Het lijkt echt nog maar zo kort geleden dat ze geboren zijn en moet je nu eens kijken: ze kunnen al zo veel en willen nog meer. Heel knap natuurlijk: de kattenluik is ontdekt ( katertje blauw voorop, Bella er achter aan ). Maar nu de eerste kattenluik ( van de keuken naar de bijkeuken is ontdekt, was de tweede kattenluik ( van de bijkeuken naar buiten ) een peuleschil. En Zahra vindt het geweldig, ze roept ze om de haverklap bij zich en dan het liefst buiten.

En zo kwam ik deze week beneden en er was geen kitten te bekennen. Alles bij langs geweest en wat bleek: Zahra lag onder de tuintafel op een grote kussen met 3 kittens. Nummer 4 had zich onder in de bbq genesteld.

Ook hebben we op een middag alles bij langs gezocht omdat we katertje blauw niet konden vinden, terwijl de rest heerlijk op de krabpaal lag te pitten. We kwamen tot de conclusie dat hij achter de kasten moest liggen waar ze langs kunnen om bij de 2e kattenluik te kunnen. Dus eerst een foto gemaakt en ja hoor. Meneer lag heerlijk achter de wasmachine te slapen.

Ze zijn er nu allemaal achter dat onder in de bbq een groot stoelkussen opgerold ligt, waar je heerlijk in kunt liggen.

Alle kittens zijn nu bezocht en ook de katers hebben nu een naam. Oranje is Garry en blauw Tommy.

 

 

 

Week 6

 

Er zijn momenten dat je denkt: had ik nu maar een fototoestel of telefoon. Dat was dus vanmorgen. Ik had het hekje open gezet, zodat de kittens de achterste helft van de kamer konden verkennen. Ze lagen echter heerlijk in hun bench te slapen. Even later hoorden wij Zahra naar de kittens roepen en toen ik keek, liepen ze achter elkaar aan. Zo mooi!! En dan kun je het niet vast leggen….. Maar ze hebben nu al een groot gedeelte verkend en renden achter elkaar aan rond de tafelpoot.

Alles waar je mee kunt spelen is deze week uitgetest. Soms vonden ze het een beetje eng of vreemd. Dan werd er eerst naar gekeken en als 1 van de kittens er mee begon, volgde de rest ook wel.

Wat ze ook al goed kunnen is een dikke staart opzetten. Naar elkaar, maar deze week ook naar Aylinn toen zij wel heel dicht bij kwam.

Ze groeien lekker, eten en drinken goed, maar vinden het ook heerlijk om even bij Zahra te drinken.

 

De dames hebben nu een naam: poesje rood is Isabella ( Bella ) en poesje geel is Nira ( lees Naira ). Nira zal bij ons blijven.

De komende week krijgen we de bezoeken voor de katers en zijn heel benieuwd hoe dit zal gaan en wie welke naam krijgt.

 

 

 

 

 

Week 5

Wat hebben we een snelle ontwikkeling gehad deze week. Voor ons gevoel sneller dan normaal, maar dat zal gevoelsmatig zijn. Waar wij zoiets hebben van het gaat wel aardig snel, kan Zahra het niet snel genoeg gaan….. Ze staat buiten de ren naar ze te roepen, waarschijnlijk wil ze ze mee hebben naar de keuken of buiten. Maar dat is nog veel te vroeg.

Eerst maar eens zindelijk worden. Er zijn 2 die de kattenbak al goed gebruiken en 2 die denken dat de vloer of hun deken veel fijner poept. Nog een paar dagen en dan zal dat ook goed gaan. Ze vinden hun maaltjes heerlijk en binnen no time is het bordje leeg. De waterbak is mooi om uit te drinken maar er doorheen lopen is mooier. Als ze overal door heen gerend zijn, zie je op de foto wat het resultaat is.

Rennen doen ze ook, maar het gebeurt nog regelmatig dat ze zelf opeens op de rem gaan. Net of ze zich bewust worden wat ze doen, en dat het een beetje eng is. Of ze verliezen hun  evenwicht.

Spelen met de muisjes begint ook en met elkaar.

Als je er aan komt lopen komen ze er direct aan, zo goed weten ze al dat ze aandacht krijgen. Het oppakken en knuffelen vinden ze allemaal prima. Al met al een heerlijk nestje, waarvan wij hopen dat de weken heel langzaam zullen gaan. Maar waar wij ook van weten dat het zo voorbij is….

 

Week 4

 

De loper ligt uit, sinds vandaag…..

De kleine ren is om de bench geplaatst en ze mogen hun “grote” wereld verkennen.

Poesje geel was als eerste de bench uit. Volgens mij vond Zahra dit wel een beetje eng, ze maakte geluidjes naar haar en bleef naar haar kijken. Ik heb het poesje bij haar terug gezet en ze ging net zo snel de bench weer uit. Vanaf dat moment was het goed voor Zahra. Ze bleef kijken wat ze allemaal deden en op een bepaald moment waren ze allemaal uit de bench. Later zag ik dat het blauwe katertje als enige weer in de bench zat en een beetje trilde. Hij kroop later over de rand en het trillen was weg. Misschien was het toch een beetje spannend….

We horen hun stemmetjes steeds meer en de antwoorden van Zahra hierop, zo lief.

Ze beginnen nu echt te spelen met elkaar. De pootjes zijn nog wat ongecontroleerd, maar het gaat de goede kant op. Ze hebben een paar kleine muisjes in de bench waar ze tegen aan tikken en ze proberen er op te bijten.

Op de foto bij katertje oranje kun je goed zien, dat de tandjes er nu mooi door komen.

 

 

 

Week 3

 

Vandaag zijn de hummels al weer 3 weken en zijn deze week met sprongen vooruit gegaan. Afgelopen donderdag is de grote bench in de kamer gekomen en onder wantrouwende blik van Zahra zijn ze verhuisd. Toch was ze snel tevreden.

Ze beginnen bewegingen te maken wat lijkt op spelen, al hebben ze geen idee wat ze aan het doen zijn ( denk ik ). Ze gaan steeds wat beter lopen. Vandaag ging poesje geel bewijzen hoe goed ze al gaan lopen en klom zo de bench uit. We hebben er maar even een kleine afscheiding voor gezet, zodat er geen gekke dingen gebeuren als we net even buiten zijn of moeten werken. Hun stemmen hebben ze ook ontdekt. Katertje blauw is nog rustig, de rest heeft al flink van zich laten horen.

Ook zie je nu heel goed dat de tanden er door willen komen.

Zahra is nog steeds heel zorgzaam en gaat af en toe even naar buiten. Maar ze hoeven maar een kik te geven en ze staat er weer.

 

Poes Geel

Kater oranje                                      Kater blauw                                             Poes rood

 

 

Week 2

 

Het was een rustige week, de kittens groeien lekker en Zahra is zeer relaxed. Ook het mooie weer werkt hier goed aan mee. De andere poezen zijn vooral buiten, waar ze nu meer ruimte hebben. Hier liggen ze in de meest jaloers makende houdingen….

Hoe rustig Zahra dit vindt, zagen we gisteravond. Het koelde wat af en ik ging naar binnen. Binnen de kortste keren waren ze allemaal mee in huis. Zahra gaf hierop wel aan waar ze wel en niet mochten komen.  De dames hebben zich hier goed aan gehouden en de rust is bewaard gebleven.

De kittens zijn, net als hun moeder, rustig. Ze staan hun mannetje als het gaat om de beste tepel, dat wel. Ook beginnen ze nu met blazen, prachtig om te zien. Op een bepaald moment was ik ze aan het wegen, terwijl Zahra even buiten was. De laatste lag net weer in de bench toen ze weer binnen kwam. Ik heb haar verontwaardigde blik op de foto gekregen, geweldig om te zien!!

Binnen een paar dagen zijn hun oogjes heel mooi open gegaan, van kleine knopspeldjes naar helder groot.

 

 

 

 

 

Week 1

Na een onrustige dag op vrijdag 25 mei, brak een lange nacht aan. Zahra was de hele dag onrustig geweest. Ik moest naast haar zitten, terwijl zij in de bench zat. Als Zahra er uit ging en ik dacht dat ik even naar buiten kon, of koffie pakken, dan stond ze al weer naast mij te miauwen met een blik: wat doe je me nu? Ook heeft ze de andere poezen opgehaald. Ze moesten allemaal even in haar ( lege ) bench kijken.

Dus maar weer zitten, tot Lisa uit school kwam en mij even kon aflossen. ‘s Nachts ben ik naast haar gaan liggen, maar van slapen kwam niet veel.

Het eerste kitten ( blauw ), werd om 0.20 uur geboren., de 2e ( rood ) om 1.11 uur, de 3e ( oranje ) om 2.25 uur en de laatste ( geel ) om 5.12 uur. Het zijn 2 katers ( blauw en oranje ) en 2 poezen ( rood en geel ).

Zahra is er zeer gelukkig mee en zorgzaam. Al een paar uur naar de groei ze al ruzie om de beste drinkplaatsen. Zahra onderging alles onverstoorbaar.

De hele week is alles goed gegaan, ze brengt lekker.